Pieczeń drobiowo-wieprzowa

5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 2 godz.

Tę pieczeń często robię dla mojej rodziny – bardzo ją lubi.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ● 6 dużych kotletów schabowych
    ● 6 dużych filetów z kurczaka
    ● 50 dag pieczarek
    ● 6 dużych cebul
    ● 60 dag żółtego sera
    ● duży majonez (700-ml słoik)
    ● sól
    ● pieprz
    ● bazylia
    ● przyprawa do schabu
    ● przyprawa do drobiu
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń drobiowo-wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kotlety schabowe delikatnie rozbijamy z obu stron. Oprószamy solą, pieprzem, bazylią i przyprawą do schabu. Wkładamy do dużej, ale dość płytkiej brytfanny.
  • 2. Na mięso wykładamy pokrojone w plastry cebule. Filety z kurczaka lekko rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem
    i przyprawą do drobiu. Wykładamy na cebulę.
  • 3. Pieczarki kroimy w plastry. Wykładamy na kurczaka. Oprószamy solą. Posypujemy startym na tarce żółtym serem. Zalewamy majonezem.
  • 4. Potrawę pieczemy ok. godziny i 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C.

Porady

Rady redakcyjnej kucharki Krystyny ● Pieczarki i cebulę przed wyłożeniem na mięso można odparować na patelni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Schab Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować