pieczeń drobiowo-wieprzowa

4.5 (181 ocen)

to takie proste domowe pieczone mięsko, doskonałe na kanapki

Składniki:

  • około 1 kg mielonej łopatki lub karczku wieprzowego
    6 dużych udek z kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka majeranku
    1 łyżka pieprzu ziołowego
    1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
    sól i pieprz prawdziwy do smaku wg uznania
    3 jaja
    1 szkl. rosołu
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Pieczeń drobiowo-wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. udka oczyścić i normalnie ugotować rosół, udka wyjąć, ostudzić i oddzielić mięso od kości.
    łopatkę mielimy na średniej kratce, cebulę czosnek i mięso z udek też mielimy i 2 marchewki.
    do zmielonego mięsa dodajemy jaja i resztę przypraw i rosół - wyrabiamy.
    doprawioną pieczeń wykładamy do foremek 12x25 ( mi wychodzi 3 sztuki).
    mięso łatwo jest wygładzić łyżką moczoną w wodzie. na wierzch posypać przyprawami. piec 1 godz 20 min w temp. 180 stopni
    jak zastygnie wyjąć z foremek.
    robię samo mięso albo nadziewane jajkiem albo białą kiełbasą.
    podawać na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować