Pieczeń cielęca z kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

doskonała na kanapki lub na ciepło na obiad

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego z cielęciny,
    1 saszetka kaszy gryczanej,
    2 jajka,
    2 łyżki musztardy,
    2 ząbki czosnku,
    1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego,
    2 łyżki bułki tartej,
    1 łyżka majeranku,
    sól, pieprz

Pieczeń cielęca z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy na półtwardo, studzimy. Mięso mieszamy z kaszą,musztardą, bułką, jajkami, rozgniecionym czosnkiem, dodajemy przyprawy. Układamy w keksówce wyłożonej pergaminem. Pieczemy 45 min. w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy