Pieczeń brokułowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Brokuły świetnie sprawdzają się jako dodatek do mięsnej pieczeni. Nie tylko dzięki nim pieczeń wygląda smacznie i kolorowo, ale również dostarcza dużo witamin i soli mineralnych.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - mięso mielone drobiowe - 1 opak - 500 g
    - jajko - 2 szt
    - kajzerka grahamka - 2 szt
    - mleko - 250 ml
    - cebula - 1 szt
    - brokuły - 5 różyczek - ja użyłam mrożonych
    - koperek - 1 pęczek
    - sól, pieprz, papryka ostra, przyprawa do mięsa mielonego

Pieczeń brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • *** 1. Kajzerki moczymy w mleku aby wchłonęły całą jego objętość. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie ok 10 minut. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
  • *** 2. Do mięsa mielonego dodajemy 2 jajka, odciśnięte z mleka kajzerki, cebulę i brokuły rozgniecione widelcem, posiekany koperek oraz przyprawy.
  • *** 3. Mięsną masę przekładamy do blaszki i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 1 h 15 minut. Smacznego:)

Porady

Pieczeń świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy