Pieczarkowo-warzywna z dipami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Lubię cukinie w każdej postaci: faszerowane, gotowane czy też surowe w sałatkach.

  • 30 min

Składniki:

  • cukinia
    20 dag pomidorów
    4 pieczarki
    żółta papryka
    4 kromki chleba tostowego
    8 łyżek majonezu
    1/2 łyżki musztardy
    łyżka posiekanego tymianku i oregano
    łyżka keczupu
    jajko
    2 łyżki oleju

Pieczarkowo-warzywna z dipami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarkowo-warzywna z dipami 1. Warzywa i pieczarki myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Cukinię kroimy w 0,5-cm plastry, pieczarki i pomidory w cząstki,
    paprykę w paski.
  • 2. Robimy grzanki: chleb kroimy w dość dużą kostkę i rumienimy na łyżce oleju. Posypujemy warzywa.
  • 3. Jajko gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy. Białko oddzielamy od żółtka i drobno siekamy. Żółtko ucieramy z resztą oleju. Mieszamy z połową
    majonezu, keczupem i białkiem. Resztę majonezu mieszamy z ziołami i musztardą. Dipy schładzamy. Podajemy do sałatki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy