Pieczarkowo-jajeczna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 29 lat. Gotuję dla narzeczonego, co sprawia mi ogromną radość. Od 14 lat jestemwegetarianką. Aby urozmaicić swoją dietę, wciąż wypróbowuję nowe potrawy.

Składniki:

  • ● 70 dag pieczarek
    ● pęczek szczypiorku
    ● 6 jajek
    ● mały słoik majonezu
    ● sól
    ● pieprz

Pieczarkowo-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy, obieramy i drobno
    kroimy. Szczypiorek myjemy,
    osączamy i siekamy.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy
    i kroimy w kostkę. Sparzamy,
    wsypujemy szczyptę soli
    i odstawiamy na kilka minut.
    Odcedzamy.
  • 3. Wsypujemy jajka i szczypiorek.
    Doprawiamy, dodajemy
    majonez i mieszamy.

Porady

Sałatka świetnie smakuje także na drugi dzień. Zamiast szczypiorku można dodać natkę pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy