Pieczarkowe roladki drobiowe

0 (0 ocen)

lubię nadziewane mięsa...........

Składniki:


  • * 2 podwójne piersi z kurczaka
    * 400g pieczarek
    * 2 cebule
    * 1 łyżka bułki tartej
    * sól
    * pieprz
    * 1 ząbek czosnku
    * mąka do obtaczania
    * NA CIASTO
    * 2 jajka
    * szczypta soli
    * 1/2 szklanki mleka
    * 1 szklanka mąki
    * oliwa do smażenia

Pieczarkowe roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi myjemy, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem również pokrojoną w kostkę.
  • 2. Doprawiamy do smaku i dodajemy bułkę tartą ( bułkę dodajemy aby farsz nam się nie rozpadał ).
  • 3. Gotowy farsz nakładamy na płaty mięsa, zawijamy w rolady, obtaczamy w mące.
  • 4. Robimy ciasto naleśnikowe, powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na tradycyjne naleśniki, jeżeli jest za rzadkie dodajemy mąkę.
  • 5. Obtoczone w mące rolady wkładamy do ciasta, wyjmujemy i smażymy na oliwie. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i dowolna surówką np. z czerwonej kapusty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy