Pieczarkowe krążki

5 (190 ocen)

  • 45 min

Przepis dostałam od koleżanki, którą odwiedziłam w te wakacje w Gdyni. Zadziwiła mnie prostota wykonania oraz bardzo smaczny końcowy efekt.

  • 45 min

Składniki:

  • - ciasto francuskie
    - pieczarki
    - serek twarogowy z ziołami/czosnkiem
    - 5 większych plastrów żółtego sera
    - sół
    - pieprz
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarkowe krążki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i posmarować wierzch serkiem. 2. Pokroić pieczarki w cienkie plasterki (pieczarka musi być bez trzonu) i rozłożyć jedna obok drugiej na posmarowanym cieście. 3. Doprawić pieprzem i solą całą powierzchnie. 4. Rozłożyć równomiernie żółty ser. 5. Całe ciasto zwinąć aby przyjęło kształt walca. 6. Otrzymany walec pokroić w krążki, grubość ok 1cm i rozłożyć na blaszce. Czas pieczenia 30min w temp 150°C.

Porady

Zamiast pieczarek można dodać szynkę lub zupełnie na słodko z jabłkiem lub białym serem (wtedy twarożek musi być śmietankowy).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować