Pieczarkowa z papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W razie pojawienia się niespodziewanych gości wystarczy dodać do sałatki kiszonego ogórka,jajko na twardo, majonez i pyszne danie gotowe.

Składniki:

  • ● 3 kg papryki
    ● 2 kg cebuli
    ● 2 kg pieczarek
    Zalewa:
    ● 12 szklanek wody
    ● 2 szklanki octu
    ● 50 dag cukru
    ● 2 łyżki soli
    ● pieprz

Pieczarkowa z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy w słupki,
    cebulę w piórka, warzywa
    lekko solimy i pozostawiamy
    na 2 godziny. Pieczarki kroimy
    w plasterki, sparzamy
    i odcedzamy.
  • 2. Wszystkie składniki zalewy
    gotujemy, dodajemy pieczarki,
    odciśniętą paprykę
    i cebulę. Gotujemy 10 minut.
    Gorącą sałatkę przekładamy
    do słoików. Pasteryzujemy
    10-15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy