Pieczarkowa z młodą kapustą

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

Całkiem odmieniony kapuśniaczek , bardzo smaczny z pieczarkami .

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 szt młodej kapusty
    1/2 cebuli
    10 szt pieczarki
    1 łyżka masła
    1 marchewka
    6 szt ziemniaki młode
    1 szt liść laurowy
    2 kulki ziela angielskiego
    1 szt udko
    1 łyżka przyprawa uniwersalna
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pieczarkowa z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchewkę skrobiemy. Ziemniaki kroimy w kosteczkę. Marchewki ścieramy na tarce. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy w plasterki. Kapustę kroimy w paseczki. Do sporego garnka wlewamy wodę dajemy liść laurowy i ziele angielskie. Wkładamy udko od kurczaka i gotujemy do miękkości mięsa. Pod koniec wywar doprawiamy przyprawą uniwersalną.
  • 2. Na patelni na maśle podsmażamy cebulkę dodajemy ziemniaki, marchewkę i pieczarki, doprawiamy pieprzem i smażymy na złoto. Zawartość patelni wkładamy do wywaru z udkiem.
  • 3. Dodajemy pokrojona kapustę i gotujemy ok 15 min. Kiedy warzywa są miękkie , zupa jest gotowa. Wykończamy siekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować