Zupa pieczarkowa z bananem

0 (0 ocen)

Inny ciekawy smak zupy

Składniki:

  • 30 dag pieczarek
    1 l wywaru mięsnego
    2 gniazdka Fidellini Nidi z kurkumą
    1 banan
    0,5 łyżeczki curry
    0,5 łyżeczki cynamonu
    sól
    pieprz
    100 ml śmietany
    natka pietruszki

Zupa pieczarkowa z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczone pokroić w plasterki i przesmażyć.
    Dodać do wrzącego wywaru i gotować 5 minut.
    Dołożyć makaron i gotować, aż będzie miękki.
    Dodać pokrojony w plasterki banan i przyprawy. Gotować 2-3 minuty.
    Wlać śmietanę, posypać natką pietruszki i smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy