Pieczarkowa świnka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso:
Polędwiczki kroimy na plastry, lekko rozbijamy. Przyprawiamy, wkładamy na 20 minut do lodówki.
Sos:
Cebulę i pieczarki drobno kroimy. Przesmażamy na maśle. Dolewamy wodę, kostkę grzybową, gotujemy ok. 10 minut. Zagęszczamy śmietanką i mąką, doprawiamy.
Dodatki:
Pieczarki kroimy na plastry, paprykę w paski. Smażymy chwilę na maśle, doprawiamy czosnkiem, sola i pieprzem.
Mięso smażymy z obu stron na rumiano, Podlewamy niewielką ilością wody lub rosołu i dusimy do miękkości.
Mięso wykładamy na talerz.Polewamy sosem, obok kładziemy dodatki. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Komentarze