Pieczarki zapiekane

0 (0 ocen)

szybkie i bardzo smaczne danie

Składniki:

  • 70 dag pieczarek
    1 cebula
    15 dag sera żółtego w plasterkach
    1/2 pęczka zielonej pietruszki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia

Pieczarki zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki opłukać, oczyścić. Odciąć nóżki a następnie pokroić je w drobną kostkę. Pietruszkę opłukać i posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim pokrojone w kostkę nóżki pieczarek oraz cebulkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na samym końcu dodać posiekaną pietruszkę i dobrze wszystko razem wymieszać. Kapelusze pieczarek układać na blaszce do pieczenia. Nadziewać je przesmażonymi nóżkami. Na wierch każdej pieczarki położyć urwany kawałek plasterka żółtego sera. Podawać na ciepło, najlepiej bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy