Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną

4.49 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne pieczarki faszerowane kaszą gryczaną

Składniki:

  • 6 dużych pieczarek

    1/2 średniej cebuli

    1/2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej

    8 dag żółtego sera

    masło

    olej rzepakowy

    sól

    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki płuczemy, obieramy ze skórki.

    "Wykręcamy" ogonki i siekamy je w bardzo drobną kostkę.
  • 2. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym. Po chwili dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy razem 2-3 minuty. Doprawiamy odrobiną soli.
  • 3. Gdy pieczarki wystygną, wrzucamy je do ugotowanej kaszy gryczanej wraz ze startym na grubych oczkach żółtym serem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Kaszą faszerujemy pieczarki. Na wierzch każdej z nich nakładamy cienki plasterek masła.
  • 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do chwili rozpuszczenia się sera i przyrumienienia pieczarek (około 12- 15 minut).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować