Pieczarki w pomidorowej zalewiej

0 (0 ocen)

  • 24 min

Coś na ząb :)

  • 24 min

Składniki:

  • 1 kg pieczarek same kapelusze
    Panierka:
    2 jajka
    trochę mleka
    Zalewa:
    2,5 szkl wody
    0,5 szkl octu
    0,5 szkl oleju
    4-6 cebul
    7 łyżek cukru
    1 łyżka soli mały słoiczek przecieru pomidorowego
    ziarenka pieprzu, ziela angielskiego, liść laurowy

Pieczarki w pomidorowej zalewiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki usmażyć jak tradycyjnego schabowego.
    przygotować zalewę.gotować 10 min aż cebula zmięknie.
    Usmażone pieczarki ułożyć w misce, zalać gorącą zalewą.

Porady

Najlepiej smakują na drugi dzień, jak pieczarki przejdą zalewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy