Pieczarki w panierce z chipsów

0 (0 ocen)

Ciekawy pomysł na pieczarki podane w inny sposób

Składniki:

  • 8 pieczarek
    kawałek pora (wg. uznania)
    2 plasterki sera topionego gouda lub emmentalera (każdy podzielony na 4 części)
    ok. 20 g. chipsów paprykowych
    1 jajko
    jarzynka, pieprz
    olej do smażenia

Pieczarki w panierce z chipsów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić i umyć. Ogonki oddzielić od kapeluszy.
    Przygotowanie farszu:
    Ogonki i pora pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju i doprawić solą oraz jarzynką. Odstawić do przestygnięcia.
    Chipsy pokruszyć na drobne kawałki. Jajko rozmącić i panierować pieczarki najpierw w jajku a potem w chipsach. Następnie napełnić je przygotowanym farszem a na wierzch położyć kawałek sera. Pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju.

Porady

Chipsy najlepiej pokruszyc przy użyciu tłuczka do mięsa, można użyć dowolnego smaku

Komentarze

Podobne przepisy