Pieczarki w naleśnikowym cieście curry

0 (0 ocen)

Lubię pieczarki, cenię je za smak, cenę i wszechstronność. Tym razem pieczarki jako przystawka, dodatek do obiadu lub zimną płytę na imprezach. Soczyste smażone pieczarki w pysznym cieście w przyprawie curry i ziołach prowansalskich.

Składniki:

  • 20 dag pieczarek
    1 jajko
    1/4 szklanki mleka
    2 łyżki mąki
    1,5 łyżeczki curry
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    Szczypta soli
    Olej do smażenia

Pieczarki w naleśnikowym cieście curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce wymieszać jajko z mlekiem, dodać mąkę sól i curry. Ciasto musi być gładkie, mieć konsystencję jak na omlety. Na sam koniec dodać zioła prowansalskie. Pieczarki oczyścić, wrzucić je do miseczki z ciastem.
  • 2. Pieczarki zanurzone w cieście smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z każdej strony. Można podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy