Pieczarki panierowane z farszem

5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Wspaniały dodatek do obiadu, jak również pomysł na szybką kolację czy przekąskę

  • 15 min

Składniki:

  • 4 pieczarki,
    1/2 małej cukinii,
    1/2 papryki czerwonej,
    1 cebula,
    1 łyżka bułki tartej,
    2 jajka,
    sól,
    pieprz,
    bułka tarta do obtoczenia
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki panierowane z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki panierowane z farszem z cukinii i papryki 1. Pieczarki obieramy, odkrawamy im nóżki i wydłubujemy miąższ tak, aby pozostały same główki.
  • Pieczarki panierowane z farszem z cukinii i papryki 2. Nóżki pieczarek kroimy w drobną kostkę, Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
  • Pieczarki panierowane z farszem z cukinii i papryki 3. Na masełku szklimy cebulką, następnie dodajemy paprykę, cukinię i pieczarki i wszystko razem smażymy. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy łyżkę bułki tartej, chwilkę podsmażamy i zdejmujemy z ognia.
  • Pieczarki panierowane z farszem z cukinii i papryki 4. Tak przygotowanym farszem napełniamy pieczarki.
  • Pieczarki panierowane z farszem z cukinii i papryki 5. Jajka rozkłócamy, dodając soli i pieprzu.Każdą z pieczarek maczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej,
  • Pieczarki panierowane z farszem z cukinii i papryki 6. Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Przekładamy na papierowe ręczniki po upieczeniu, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować