Pieczarki nadziewane mięsem i fetą

4.5 (166 ocen)

  • 30 min

Grillowane pieczarki nadziane mięsem mielonym i fetą, to świetny dodatek do grillowanych mięs i warzywnych szaszłyków. Są pyszne, lekko słone i bardzo aromatyczne, dzięki dodatkowi ziół.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 średnich pieczarek
    100 g mięsa mielonego od szynki
    1 mała czerwona cebula
    szczypior (do posypania)
    1/2 opakowania sera feta
    1 ząbek czosnku
    sól lub domowa jarzynka (do smaku)
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Pieczarki nadziewane mięsem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy mięso mielone i smażymy. Do mięsa dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy. Chwilę podsmażamy. Z pieczarek usuwamy nóżki i faszerujemy mięsem mielonym. Na wierzch każdej nadzianej pieczarki kładziemy pokrojony w kostkę ser feta i posypujemy szczypiorkiem. Nadziewane pieczarki grillujemy na dobrze rozgrzanym ruszcie tylko z jednej strony. Podajemy od razu.

Porady

Świetne jako przystawka na przyjęciu na świeżym powietrzu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować