PIECZARKI NA SŁODKO

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

WYGLĄDEM PRZYPOMINAJĄ NATURALNE PIECZARKI MOŻNA GOŚCI NABRAĆ

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - margaryna Kasia: 25 dekagramów
    - cukier puder: 10 dekagramów
    - białka jaja: 1 sztuka
    - mąka tortowa: 30 dekagramów
    - mąka ziemniaczana: 20 dekagramów
    - cukier waniliowy opakowanie: 1 sztuka

Pieczarki na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z podanych skladników zagnieść ciasto
  • 2. z ciasta robić kulki wielkości orzech włoskiego
  • 3. w kulce palcem zrobić wgłębieni
  • 4. z ciasta zrobić wałek pociąć na kawałki
  • 5. grubość tak zeby powstała nóżka pieczarki
  • 6. jedną konćówkę zanurzyć w kakao
  • 7. drugą stronę włożyć do wgłębienia
  • 8. układamy na blachę wyłozoną papierem do pieczenia
  • 9. wkładamy do nagrzanego piekarnika 15-20 minut
  • 10. temperatura piekarnika 150 stopni c
  • 11. pieczemy 2 blachy jednoczesnie
  • 12. polecam

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy