Pieczarki marynowane w occie balsamicznym

4.5 (158 ocen)

idealne jako dodatek do sałatki jak również jako samodzielna przekąska

Składniki:

  • 0,5 kilograma pieczarek
    4 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki octu balsamicznego
    1 pęczek natki pietruszki
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka soli
    0,5 łyżeczki pieprzu
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki marynowane w occie balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, oczyścić a następnie wrzucić do gotującej wody. Gotować 3 minuty. Odcedzić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Zasypać solą. Pietruszkę opłukać i posiekać. Pieczarki gdy są większe to można pokroić na plastry lub połówki, mniejsze zostawić w całości. Pieczarki przełożyć do słoika. Do pieczarek dodać posiekaną natkę, czosnek, oliwę z oliwek, ocet, pieprz i cukier. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Odstawić na całą noc do lodówki. Po tym czasie pieczarki gotowe do spożycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.35 (361 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pieczarki marynowane

To może cię zainteresować