PIECZARKI FASZEROWANE SERAMI

4.5 (178 ocen)

  • 30 min

Pieczarki faszerowane są łatwą i szybką przystawką.Można je dowolnie wypełniać. Dziś przygotowałam pieczarki faszerowane serem pleśniowym i bryndzą.

  • 30 min

Składniki:

  • 15 pieczarek
    125 g bryndzy
    pół opakowania sera pleśniowego lazur
    garść zielonej pietruszki
    2-3 ząbki czosnku
    łyżka masła
    sól
    świeżo mielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Pieczarki faszerowane serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarka 1. Pieczarki umyłam.Kolejno z każdej z nich wydrążałam środki.
  • pieczarki nóżki 2. Do miseczki wkładałam wykrojone ogonki z pieczarek.
  • 3. Starłam je na tarce o grubych oczkach.
    Dodałam do nich starte ząbki czosnku.
  • smażenie 4. Podsmażyłam je na odrobinie masła.
    Wsypałam pokrojoną pietruszkę.
    Doprawiłam solą i pieprzem.
  • pieczarki sery 5. Przełożyłam wszystko do miski.
    Dodałam sery.
  • farsz 6. Wymieszałam sery wraz z podsmażonymi pieczarkami na gładką masę.
  • pieczarki faszerowane 7. Łyżeczką nakładałam farsz do środków kapeluszy pieczarek.
    Ułożyłam je w żaroodpornym naczyniu i piekłam w piekarniku przez około 30 minut.
  • peczarki faszerowane 8. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować