Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

4.4 (213 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Fantastyczna sprawa na start każdej imprezy :) Nawet na małe spotkanie w gronie znajomych

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego(ja mam z łopatki)
    20 dużych pieczarek
    2 ząbki czosnku
    Cebula
    Sól i pieprz do smaku
    Oregano
    Bazylia
    Trochę startego sera
Wystaw ocenę:

4.4 (213 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyścić pieczarki, główki zostawić a nóżki posiekać i podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą oraz czosnkiem i przyprawami.
  • 2. Jak ostygnie dodać do surowego mielonego.
  • 3. Główki pieczarek dobrze posolić i po pierzyć w środku i na zewnątrz
    Można dla ułatwienia troszkę oliwki wlać na talerzyk, mocno przyprawić i np. silikonowym pędzelkiem posmarować pieczarki
  • 4. Nałożyć mięso do główek pieczarek.
    Piec 1 godz w nagrzanym piekarniku do 180 st.
  • 5. Na parę minut przed końcem posypać startym serem.

Porady

Pieczarki generalnie są bez smaku więc dobrze jest przygotować całość dzień wcześniej, żeby dobrze przeszły przyprawami, wtedy będą smaczniejsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też inne pomysły na pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester

Podobne przepisy

To może cię zainteresować