Pieczarki faszerowane białym serem

4.5 (169 ocen)

  • 40 min

Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Danie idealne na wigilijną kolację czy na imprezę.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 kg pieczarek o dużych kapeluszach
    • 35 dag białego sera
    • 15 dag żółtego sera
    • 1 cebula
    • szczypiorek
    • sól, pieprz
    • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Pieczarki faszerowane białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć pieczarki, odciąć trzonki. Następnie trzonki drobno posiekać i przesmażyć. Wymieszać z białym serem, dodać bardzo drobno posiekaną cebulkę i szczypiorek.
  • 2. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić pieczarki serowym farszem.
  • 3. Ułożyć grzyby w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i posypać żółtym serem startym na tarce.
  • 4. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać aż ser utworzy apetyczną skórkę.

Porady

Można zamiast w piekarniku zapiekać, usmażyć na patelni grillowej. Warto najpierw podsmazyć od strony nadziewania a później upchnąć farsz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ser biały Ser żółty Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować