Pieczarki faszerowane

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego
    20 szt. pieczarek
    1 jajko
    pół cebuli
    camembert 60 g
    kilka liści bazylii
    2 łyżeczki garam masala
    1 łyżeczka siemienia lnianego
    sól, pieprz, oliwa, masło
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Cebulę obieramy i drobno siekamy, dodajemy do miski z mięsem. Pieczarki obieramy i odrywamy ogonki. Większość ogonków również siekamy i dodajemy do mięsa razem z jajkiem, posiekaną bazylią i garam masala, siemię lniane, sól i pieprz.
    Wszystko to dobrze wyrabiamy na jednolitą masę. Camembert kroimy na tyle części ile mamy kapeluszy pieczarek i układamy go w nich, następnie przykrywamy go farszem mięsnym.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę i łyżkę masła. Kapelusze z mięsem obtaczamy w bułce tartej od strony mięsa i układamy na patelni od strony pieczarki. Smażymy na średnim ogniu 3 minuty i przekręcamy na drugą stronę. Smażymy do zrumienienia mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować