Pieczarki faszerowane

4.5 (197 ocen)

  • 35 min

Pyszne i szybkie w wykonaniu

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    • 1 marchewka
    • 0,30 dag. łopatki
    • bułka tarta
    • 4 jajka
    • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, czosnek
    • ser
    • 1 kg. pieczarek
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Przystawki

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i odrywamy cały ogonek. Łopatkę myjemy i mielimy. Dodajemy startą marchewkę i doprawiamy przyprawami. Mieszamy.
  • 2. Ser kroimy w małe kosteczki i kładziemy w każdą pieczarkę przykrywając farszem.
  • 3. Pieczarki obtaczamy w jajku i bułce. Kładziemy na rozgrzaną patelnie z dużą ilością oleju. Pieczemy, aż się zarumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować