Bardzo lubię to proste danie. Przy obiedzie potrafi urozmaicićkażdego kotleta, ale doskonale sprawdza się również jako dodatek dogrilla oraz makaronu i ryżu.
40 min
Składniki:
10-12 pomidorków
60 g salami w plasterkach
około 15 średnich pieczarek
½ ostrek papryczki (opcjonalnie)
4 łyżki tartego parmezanu
1 łyżeczka ziół prowansalskich
pieprz, sól
1 cebula
Pieczarki duszone z serem i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki dokładnie myjemy i osuszamy. Kapelusze kroimy na ćwiartki a
nóżki na 1 cm kawałki. Cebulkę ,pomidorki kroimy w kosteczkę. Na
patelni podgrzewamy trochę margaryny i szklimy cebulkę, gdy będzie już
miała rumiany kolor dodajemy resztę tłuszczu i pieczarki,pomidorki
Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy aż z pieczarek wyparuje cała woda.Na
koniec dodajemy sery i zioła,przyprawiamy soląi pieprzem .Dusimy jeszcze
kilka minut, by ser się roztopił.
Komentarze