Pieczarki czosnkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam zarówno na zimno jak i na ciepło

  • 30 min

Składniki:

  • 16 pieczarek
    4 ząbki czosnku
    cebula
    1 łyżka masła
    2 łyżki bułki tartej
    sól,pieprz do smaku
    2 łyżki startego żółtego sera do farszu
    starty żółty ser na wierz pieczarek

Pieczarki czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z dokładnie umytych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy. Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w kostkę cebule, posiekane nóżki pieczarek, wyciśnięte ząbki czosnku i na końcu dodajemy bułkę tartą. Farsz mieszamy, dodajemy starty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Napełniamy farszem kapelusze pieczarek, wierz posypujemy startym żółtym serem.
  • 3. Układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140stopni na 20minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy