Piankowa pychotka

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto ładnie wygląda i zachęca najmłodszych do spróbowania

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - Biszkopt: 1 sztuka
    - mleko do kremu: 0.5 litra
    - żółtka: 5 sztuk

    - cukier: 4 łyżki
    - mąka: 3 łyżki
    - mąka ziemniaczana: 3 łyżki
    - masło: 1 opakowanie
    - pianki jojo: 1 opakowanie
    - galaretka poziomkowa lub truskawkowa: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Piankowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piankowa Pychotka 1. Biszkopt pieczemy sami lub kupiony w sklepie przekrawamy na pół. Krem: Zagotować mleko z cukrem .W
    drugim naczyniu wymieszać żółtka z mąkami i wlać na gotujące mleko
    ciągle mieszając.Całość wystudzoną ucieramy z masłem.Wszystko
    dzielimy na 2 części. Przełożenie placków: biszkopt ciemny(namaczamy
    przygotowaną esencja- pół szklanki zaparzonej herbaty z wrzuconymi do środka landrynkami
    3-4 szt), krem ,pianki Jojo powciskać w krem zostawiając ok
    1 cm luki w które wlewamy tężejącą galaretkę na to dajemy drugą
    część kremu, biszkopt ciemny(namoczony). Wierz ciasta smarujemy 3
    łyżkami kremu i ścieramy czekoladę lub polewamy polewę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować