Pianka na krówce

0 (0 ocen)

  • Łatwy

słodki deser bez pieczenia

  • Łatwy

Składniki:

  • - herbatników petitki: 400 gramów
    - masy krówkowej: 230 gramów
    - margaryny Kasia: 100 gramów
    - serka mascarpone: 500 gramów
    - galaretki truskawkowe: 2 opakowania
    - galaretka leśne owoce: 1 opakowanie
    - przegotowanej gorącej wody: 500 mililitrów
    - połówek brzoskwiń z puszki: 5 sztuk

Pianka na krówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W robocie z nożem do siekania zmiksować herbatniki.
    Dodać masę krówkową i nadal miksować.
    Gdy ciastka połączą się z masą dodać margarynę i dalej chwilę siekać aż wszystko się połączy.
    Tortownicę wylepić powstałym ciastem i wstawić do lodówki.
  • 2. Galaretki rozmieszać w 500 ml wody.
    Serki chwilę ucierać i dolewać zimną ale jeszcze płynną galaretkę.
    Chwilę wszystko mieszać, a gdy powstanie puszysta płynna masa wylać ją na ciasto w tortownicy.
    Brzoskwinie pokroić w kostkę i powrzucać je na masę.
    Piankę wstawić do lodówki na około godzinę aby się ścięła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy