szybki deser czyli pianka z brzoskwiniami na herbatnikach z masą krówkową
Składniki:
400 g herbatników petitki
230 g masy krówkowej
100 g margaryny Kasia
500 g serka mascarpone
2 galaretki truskawkowe
1 galaretka leśne owoce
500 ml przegotowanej gorącej wody
5 połówek brzoskwiń z puszki
Pianka na krówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W robocie z nożem do siekania zmiksować herbatniki.
Dodać masę krówkową i nadal miksować.
Gdy ciastka połączą się z masą dodać margarynę i dalej chwilę siekać aż wszystko się połączy.
Tortownicę o średnicy 23 cm wylepić powstałym ciastem i wstawić do lodówki.
2.Galaretki rozmieszać w 500 ml wody.
Serki chwilę ucierać i dolewać zimną ale jeszcze płynną galaretkę.
Chwilę wszystko mieszać, a gdy powstanie puszysta płynna masa wylać ją na ciasto w tortownicy.
3.Brzoskwinie pokroić w kostkę i powrzucać je na masę.
Piankę wstawić do lodówki na około godzinę aby się ścięła.
Komentarze