Pianka na krówce

5 (154 ocen)

szybki deser czyli pianka z brzoskwiniami na herbatnikach z masą krówkową

Składniki:

  • 400 g herbatników petitki
    230 g masy krówkowej
    100 g margaryny Kasia
    500 g serka mascarpone
    2 galaretki truskawkowe
    1 galaretka leśne owoce
    500 ml przegotowanej gorącej wody
    5 połówek brzoskwiń z puszki
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pianka na krówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W robocie z nożem do siekania zmiksować herbatniki.
    Dodać masę krówkową i nadal miksować.
    Gdy ciastka połączą się z masą dodać margarynę i dalej chwilę siekać aż wszystko się połączy.
    Tortownicę o średnicy 23 cm wylepić powstałym ciastem i wstawić do lodówki.
  • 2. Galaretki rozmieszać w 500 ml wody.
    Serki chwilę ucierać i dolewać zimną ale jeszcze płynną galaretkę.
    Chwilę wszystko mieszać, a gdy powstanie puszysta płynna masa wylać ją na ciasto w tortownicy.
  • 3. Brzoskwinie pokroić w kostkę i powrzucać je na masę.
    Piankę wstawić do lodówki na około godzinę aby się ścięła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować