Petits fours

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Słodkości na kinderparty !

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - żółtka: 6 sztuk
    - masa marcepanowa lub lukier plastyczny: 250 gramów
    - skorka z cytryny: 1 sztuka
    - cukier: 60 gramów
    - cukier puder: 60 gramów
    - białka: 5 sztuk
    - mąka: 120 gramów
    - marmolada morelowa: 150 gramów
    - kolorowe pisaki cukrowe: 4 sztuki
    - owoce kandyzowane, pistacje, groszki czekoladowe itp.: 20 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Petits fours - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyłożyć blachy pergaminem, wysmarować masłem. Żółtka utrzeć z marcepanem, skórką z cytryny i cukrem. Utrzeć białka na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z przesianym cukrem pudrem. Delikatnie połączyć obie masy.Ciasto biszkoptowe rozprowadzić cienką warstwą na pergaminie. Piec 10 min w temperaturze 220 st. Gorące blaty zdjąć z pergaminu i posmarować jeden marmoladą. Położyć jeden na drugi i przeciąć na pół. Jeden posmarować i położyć na drugi. Wierzch posmarować masą marcepanową. Przykryć pergaminem i położyć na wierzch deskę kuchenną i coś ciężkiego. Wstawić na noc do lodówki. Rano zdjąć pergamin i ozdobić wierzch pokrojonych ciasteczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować