PESTO Z LIŚCI RZODKIEWKI

0 (0 ocen)

  • 10 min

Liście rzodkiewki są wspaniałym składnikiem do przygotowania domowego pesto. Najlepsze są młode listki otrzymane w wyniku przerywania rzodkiewki posianej w ogródku, jednak gdy nie mamy takiej możliwości, to kupując rzodkiewkę wybierajmy taką o ładnych i zdrowych liściach.

  • 10 min

Składniki:

  • PESTO Z LIŚCI RZODKIEWKI

    100 g liści rzodkiewki
    ¾ szklanki uprażonego na suchej patelni słonecznika
    Odrobina soku z cytryny
    Zmiażdżony ząbek czosnku
    Oliwa z oliwek
    Sól do smaku
    Ewentualnie ½ szklanki parmezanu
    makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pesto z liści rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pesto z liści rzodkiewki 1. Słonecznik prażymy na suchej patelni - studzimy, listki rzodkiewki myjemy i osuszamy. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, doprawiamy do smaku solą i sokiem z cytryny. Mieszamy z ugotowanym makaronem.

Porady

Pesto można stosować również jako dodatek do chleba lub nadzienie do naleśników

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować