Pesto z jarmużu

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pesto pełne witamin, zimą nieodzowny składnik każdej diety.

  • 15 min

Składniki:

  • 7 dużych liści jarmużu
    5 dag pestek słonecznika
    5 dag płatków migdałowych
    15 dag sera żółtego
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka musztardy
    1/2 szklanki oleju z pestek winogron
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pesto Ser

Pesto z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście jarmużu umyć,usunąć łodygi i włożyć do wrzątku na 1 minutę. Odcedzić i ostudzić.
  • 2. Pestki słonecznika oraz płatki migdałowe zrumienić na patelni. Ostudzić.
  • 3. Czosnek obrać, ser pokroić na małe kawałki.
  • 4. Wszystkie składniki połączyć i zmiksować blenderem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Porady

Jarmuż najlepiej smakuje po przemrożeniu, wtedy pozbywa się charakterystycznej goryczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować