Pesto pietruszkowe

3.6 (5 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciekawy dodatek do dań mięsnych i makaronów. Śmiało można te zrobić i spasteryzować.

Składniki:

  • Na 1 słoiczek (200ml)

    1 spory pęczek pietruszki
    2 ząbki czosnku
    50g orzechów włoskich
    ½ szklanki oliwy z oliwek
    sól, kolorowy pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pesto

Pesto pietruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natkę pietruszki przebieramy, zgrubiałe łodygi odcinamy, pozostawiając tylko miękkie jej części i listki. Dodajemy czosnek, orzechy, odrobinę soli i połowę oliwy. Wszystko dokładnie miksujemy. Przekładamy do słoiczka, zalewamy resztą oliwy i posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Zamykamy i pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować