Pesto bazyliowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Przepyszny dodatek do makaronów.

  • 10 min

Składniki:


  • 1/2 szklanki świeżej bazylii
    łyżka uprażonych orzeszków pinii
    2 ząbki posiekanego czosnku
    2 łyżki posiekanego oregano
    1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
    1/4 szklanki startego parmezanu
    szczypta soli morskiej i świeżo mielonego czarnego pieprzu

Pesto bazyliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bazylię , orzeszki piniowe uprażone na suchej patelni , czosnek , oregano, szczyptę soli utarłem w moździerzu na pastę , Dodałem oliwę , ser . Wszystko dokładnie wymieszałem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Domowe pesto bazyliowe