Pepperoni nadziewane fetą

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są prawie tak znakomite jak oryginalne greckie.

Składniki:

  • 8 marynowanych zielonych papryk pepperoni
    2 marynowane czerwone papryki pepperoni
    10 dag fety lub po 5 dag sera owczego i koziego
    mała cebula
    2 łyżki oleju słonecznikowego
    2 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki białego mielonego pieprzu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pepperoni nadziewane fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki osączamy, odcinamy końce z ogonkiem i usuwamy gniazda nasienne.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Szklimy kilka minut na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
  • 3. Ser rozdrabniamy. Dodajemy cebulę i mieszamy. Wlewamy po łyżce oleju słonecznikowego i oliwy. Miksujemy na jednolitą masę. Doprawiamy
    solą oraz białym pieprzem. Masą serową napełniamy zielone
    papryki.
  • 4. Przed podaniem nadziewane pepperoni skrapiamy resztą oleju słonecznikowego oraz oliwy i posypujemy drobno pokrojonymi czerwonymi
    paprykami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Papryka

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować