Penne ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

makaron z mało tuczącym dodatkiem :)

  • 10 min

Składniki:

  • 150 gram makaronu penne
    200 gram mrożonego szpinaku
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki margaryny
    ser żółty
    szczypiorek
    sól i pieprz

Penne ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę – przesmażamy na margarynie z dodatkiem soli i pieprzu, a następnie dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek. W chwili kiedy cebulką się zeszkli dodajemy mrożony szpinak i całość przesmażamy do czasu, aż będzie gorący (doprawiamy do smaku). Penne gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i gorące wykładamy na talerze. Na środku makaronu układamy 2-3 łyżki gorącego szpinaku, który na sam koniec posypujemy niewielką ilością drobno utartego sera żółtego.Danie dekorujemy szczypiorkiem.

Porady

.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy