Penne z warzywami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Penne z warzywami

  • Łatwy

Składniki:


  • - makaronu penne (lub 300g): 250 gramów
    - marchewka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - czerwonej papryki: 0.5 sztuki
    - kalafior (kilka różyczek kalafiora (może być mrożony)): 1 sztuka
    - kolby kukurydzy (mini): 3 sztuki
    - masła: 2 łyżki
    - śmietanki 30%: 130 mililitrów
    - soku z cytryny: 1 łyżeczka
    - natki pietruszki (posiekanej): 1.5 łyżki
    - sól,pieprz (do smaku): 0.5 łyżeczki

Penne z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę pokroić w półplasterki,kolby kukurydzy w plasterki
    (kawałki), czerwoną paprykę w kostkę. Cebulę posiekać,zeszklić na
    maśle i dodać marchewkę, kukurydzę,paprykę i kalafior. Dusić razem
    przez około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Połączyć ze
    śmietanką. Doprawić sokiem z cytryny. Makaron ugotować według przepisu
    na opakowaniu i połączyć z sosem. Posypać natką pietruszki i podać
    zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy