Penne z tuńczykiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według
przepisu na opakowaniu. Starannie
odcedzamy.
2.Cebule obieramy i drobno
siekamy. Szklimy na rozgrzanej
oliwie. Dodajemy pomidory
wraz z zalewą i mieszamy.
Smażymy ok. 5 minut.
3.Tuńczyka osączamy, rozdrabniamy
widelcem i dodajemy
do pomidorów. Doprawiamy
solą, pieprzem, bazylią
i oregano. Mieszamy. Smażymy
ok. 7 minut.
4.Oliwki kroimy w plastry
i wsypujemy do sosu. Dokładnie
mieszamy.
5.Makaron wykładamy na talerze.
Polewamy sosem tuńczykowo-
pomidorowym i posypujemy
parmezanem. Listki
bazylii myjemy, osuszamy
papierowym ręcznikiem i dekorujemy
potrawę.
Komentarze