Penne z sosem chorizo

0 (0 ocen)

Pyszna alternatywa dla spaghetti bolognese

Składniki:

  • 250 g makaronu penne

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    100 g kiełbasy chorizo

    1 puszka pomidorów krojonych ( 400 g )

    2 łyżki przecieru pomidorowego

    1,5 szklanki bulionu warzywnego

    1/2 łyżki suszonego oregano

    1 łyżeczka suszonej bazylii

    pieprz

    2 łyżki oleju + 2 łyżki oliwy z oliwek z chili

    starty ser do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne z sosem chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę .

    Chorizo pokroić w kostkę .

    Czosnek przecisnąć przez praskę .

    Na patelni rozgrzać olej z oliwą , zeszklić cebulę i czosnek .

    Dodać oregano , bazylię , kiełbasę chorizo , pomidory , bulion i przecier pomidorowy .

    Zagotować , zmniejszyć płomień , przykryć patelnię i dusić 20 minut .

    W tym czasie ugotować w osolonej wodzie makaron al dente .

    Odcedzony makaron wymieszać z sosem , posypać startym serem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować