penne z pikantną potrawką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Makarony do doskonały pomysł na ekspresowy obiad z niczego. Penne ugotowane al dente wspaniale się komponuje z lekko pikantną potrawką z kurczaka i warzyw.

  • 30 min

Składniki:


  • *dla dwóch osób
    Składniki:
    150 g makaronu penne
    mała pierś z kurczaka
    nieduża marchewka
    pół cebuli
    pół cukinii
    po kawałku czerwonej i żółtej papryki
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    łyżeczka suszonej bazylii
    szczypta chilli
    pieprz
    sól
    łyżka oleju

Penne z pikantną potrawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać kurczaka pokrojonego w kostkę. Warzywa pokroić i dodać do mięsa, przyprawić, podlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Na końcu dodać przecier pomidorowy i wymieszać. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i podawać z potrawką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy