Penne z mięsem mielonym i szpinakiem

4.98 (188 ocen)

Przepyszna i dość tania propozycja na szybki i prosty obiad

Składniki:

  • 400 g. makaronu penne
    500 g. mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    450g ( całe opakowanie) mrożonego szpinaku ze śmietaną
    1 duża cebula
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki śmietany 18%
    100 ml mleka
    1 łyżeczka:
    soli , pieprzu , chili , czosnku granulowanego
    tarty ser żółty do posypania po wierzchu
Wystaw ocenę:

4.98 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Penne

Penne z mięsem mielonym i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w dużym garnku ala dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzamy , hartujemy zimną, przekładamy z powrotem do garnka
  • sos 2. Cebulę i czosnek obieramy. Czosnek siekamy drobno , cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju , dodajemy mięso mielone.Gdy mięso się podsmaży dodajemy szpinak , dusimy do całkowitego rozmrożenia. Mleko łączymy ze śmietaną i przyprawami , przelewamy na patelnie , mieszamy. ( w razie potrzeby doprawiamy
  • 3. Do ugotowanego makaronu przelewamy sos -mieszamy dokładnie razem.
    Podajemy oprószone odrobiną sera żółtego

Porady

Z podanych proporcji wychodzi 4-5 porcji Makaron smakuje za równo na ciepło jak i zimno

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować