Penne z łososiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię gotować zdrowo, również na różne spotkania. Często goście proszą mnie o przepisy.

Składniki:

  • ● 1 op. makaronu penne
    ● wędzony łosoś
    ● cebula
    ● 1/2 kg pomidorów bez skórki w puszce
    ● oliwa
    ● szpinak mrożony
    ● łyżka śmietany
    ● czosnek granulowany
    ● cytryna (lub ocet)
    ● sól
    ● pieprz
    ● natka pietruszki lub oregano i bazylia

Penne z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy na półtwardo. Pokrojoną cebulę
    dusimy na oliwie. Łososia rozdrabniamy, skrapiamy sokiem
    z cytryny i dodajemy do cebuli. Pomidory kroimy
    w kostkę i z zalewą dodajemy
    do łososia z cebulą.
    Doprawiamy do
    smaku. W razie potrzeby
    dodajemy sok z cytryny.
  • 2. Szpinak podgrzewamy
    na patelni, aż odparuje.
    Dodajemy śmietanę,
    sól i czosnek.
    Makaron wykładamy na
    talerze, dodajemy szpinak
    i pastę z łososia.
    Posypujemy zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy