Penne z krewetkami

4.49 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem uczennicą liceum. Gotowanie i fotografia to moje największe pasje.

Składniki:

  • ● 50 dag krewetek koktajlowych
    ● 30 dag makaronu penne
    ● 1/2 szkl. śmietany 12-proc.
    ● 2 łyżki oliwy
    ● łyżeczka mąki
    ● 3 ząbki czosnku
    ● sól
    ● 2 łyżki soku z cytryny
    ● pieprz
    ● 2 łyżki ziół prowansalskich
    ● łyżka posiekanego koperku
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    i odcedzamy.
  • 2. Marynata: oliwę mieszamy
    z sokiem z cytryny, zmiażdżonym
    czosnkiem i ziołami. Zalewamy
    krewetki i chłodzimy
    10 minut. Smażymy z obu
    stron na rozgrzanym oleju.
  • 3. Dodajemy mąkę wymieszaną
    ze śmietaną i zagotowujemy.
    Wsypujemy makaron,
    mieszamy, doprawiamy.
    Posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować