Penne z cukinią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepadam za cukinią i rzodkiewką. To danie mąż wymyślił specjalnie dla mnie.

Składniki:

  • 20 dag makaronu penne
    2 średnie cukinie
    pęczek rzodkiewek
    2 cebule
    2 pomidory
    olej
    maggi
    sól, pieprz

Penne z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedzamy.
  • 2. Rzodkiewki i cukinie myjemy i osuszamy. Cebule obieramy. Cukinie
    i cebule kroimy w półplastry, a rzodkiewkę w talarki. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry.
  • Penne z cukinią 3. Cebulę szklimy na rozgrzanym oleju. Następnie wsypujemy rzodkiewkę, mieszamy, a gdy zrobi się różowa, dodajemy cukinię. Szklimy. Wkładamy pomidory i dusimy ok. 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i maggi. Podajemy
    z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy