Penne włosko-afrykańskie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentem. Uwielbiam podróże. Z każdej przywożę mnóstwo inspiracji. Po powrocie często mieszam kulinarne doświadczenia z tych wszystkich zakątków, które odwiedziłem.

Składniki:

  • ● 1/3 op. makaronu penne
    ● 2 pomidory
    ● 2 ostre papryki
    ● cebula
    ● 3 ząbki czosnku
    ● sól
    ● pieprz
    ● ostra papryka w płatkach
    ● natka pietruszki
    ● szczypiorek
    ● olej

Penne włosko-afrykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek kroimy
    w kostkę. Na oleju szklimy
    cebulę, dodajemy czosnek
    i chwilę smażymy. Pomidory
    obieramy i kroimy w kostkę.
    Smażymy z cebulą, aż puszczą
    sok. Papryki kroimy
    w paski. Dodajemy do sosu
    wraz gniazdami nasiennymi,
    dusimy i doprawiamy.
  • 2. Szczypiorek i natkę myjemy,
    osuszamy i siekamy. Makaron
    gotujemy al dente, odcedzamy
    i mieszamy z sosem
    i zieleniną. Posypujemy płatkami
    papryki.

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy