Penne Tricolore z kolorową papryką i serem Dziugas

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjne skośne rurki Penne znane są każdemu wielbicielowi kuchni włoskiej. Ich regionalna odmiana w trzech kolorach idealnie komponuje się z trzema kolorami papryki oraz doskonałym litewskim serem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryki w różnych kolorach: 3 sztuki
    - makaron penne tricolore: 400 gramów
    - orzeszki pistacjowe: 100 gramów
    - ser Dziugas: 100 gramów
    - czerwona cebula: 1 sztuka
    - olej z pestek winogron: 200 mililitrów
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Penne Ser

Penne tricolore z kolorową papryką i serem dziugas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki na sos z orzechów pistacjowych i sera Dziugas 1. Orzeszki pistacjowe łuskamy, blanszujemy i obieramy ze skórek. Do malaksera wkładamy ser połamany na kawałki, wsypujemy orzeszki i miksujemy wlewając olej cienkim strumieniem, aż uzyskamy gęsty, lekko grudkowaty sos.
  • Składniki na Penne Tricolore z serem Dziugas 2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
  • Papryka i cebula 3. Papryki myjemy, czyścimy i kroimy w cienkie paseczki. Cebulę kroimy w piórka. Następnie warzywa dusimy na oliwie przez około 5-7 minut.
  • Penne Tricolore z kolorową papryką i serem Dziugas 4. Mieszkamy makaron z sosem i warzywami. Przekładamy na talerze i dekorujemy cienkimi, małymi płatkami sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Pistacje Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować