Penne na ostro z żywiecką i czosnkiem

4.5 (144 ocen)

  • 20 min

Ostatnio jadłam podobne penne w restauracji tak bardzo mi zasmakowało te danie że postanowiłam je odtworzyć w domu. Wyszło idealnie , pikantnie , pachnąco i przepysznie ;) Już na stałe zagości w moim menu ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 100 g. makaronu penne
    5 plasterków kiełbasy żywieckiej
    1 duży ząbek czosnku lub 2 małe
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1/2 łyżeczki chili
    1/2 łyżeczki pieprzu
    szczypta soli
    1 łyżka tartego sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Penne

Penne na ostro z żywiecką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żywiecka z czosnkiem 1. Żywiecką kroimy w kosteczką , czosnek w cienkie plasterki , smażymy na odrobinie oleju.
  • 2. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu ,z odrobiną soli i oleju. ( by się nie sklejał)
  • sos 3. Na patelnię wkładamy przecier pomidorowy , dodajemy przyprawy- mieszamy.
  • 4. Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy na patelnie z gotowym sosem , mieszamy do oblepienia całego makaronu . Na talerzu posypujemy serem żółtym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować