Pełnoziarniste pierogi z jarmużem, kurczakiem i fetą

4.5 (165 ocen)

Jarmuż, kurczak i feta to mój pomysł na ciekawy w smaku farsz do pierogów.

Składniki:

  • Składniki:
    -2 szklanki mąki pełnoziarnistej,
    -3/4 szklanki wody,

    Farsz:
    -100g jarmużu,
    -1 pojedyncza pierś z kurczaka,
    -1 cebula,
    -2 ząbki czosnku,
    -przyprawa do drobiu,
    -130g sera feta,
    -sól,
    -pieprz,
    -olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pełnoziarniste pierogi z jarmużem, kurczakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy, i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy przyprawę do kurczaka, pieprz, sól i kilka łyżek oleju. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 1godzinę, po tym czasie smażymy i schładzamy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Jarmuż myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do zeszklonej cebuli i podsmażamy około 5 minut. Chłodzimy.
    Kurczaka, jarmuż i rozdrobnioną fetę mieszamy łyżeczką.
  • 2. Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy wodę i zagniatamy ciasto. Wałkujemy, trochę grubiej niż ciasto na zwykłe pierogi. Wykrawamy kółka szklanką. Na każde kółko nakładamy 1 łyżeczkę farszu, sklejamy. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie, przez około 3-4minuty od wypłynięcia.
    Smacznego :o)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Jarmuż Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować